Το Παραμύθι των μαθητών της Β΄ τάξης του Σχολείου μας που κέρδισε το πρώτο βραβείο, στον 4ο διαγωνισμό παραμυθιού της Παιδικής ? Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σούδας, την 1η Απριλίου 2009.

 

Ο πειρατής και ο σοφός νάνος

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαν ένας πειρατής και ένας σοφός νάνος σε ένα μακρινό νησί. Ο πειρατής είχε ένα μαγικό βιολί. Κάθε φορά που ο πειρατής έπαιζε μουσική με αυτό το βιολί, εμφανιζόταν ένας παπαγάλος που έκανε ό,τι χάρη του ζητούσε.

Μια μέρα, λοιπόν, ο πειρατής ζήτησε από τον παπαγάλο να τον κάνει πολύ πλούσιο. Ο παπαγάλος του είπε ότι υπάρχει ένα βαρέλι μέσα στο παλάτι του βασιλιά της θάλασσας, του θεού Ποσειδώνα, που έχει μέσα ένα μεγάλο διαμάντι. Για να φτάσει στο παλάτι, το οποίο βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, έπρεπε να περάσει στο βόρειο μέρος του νησιού και από εκεί να κολυμπήσει. 

Ξεκίνησε, λοιπόν, ο πειρατής παίρνοντας μαζί του τον σοφό νάνο και μία πυξίδα για να προσανατολιστούν. Έφτασαν στο βόρειο μέρος του νησιού με την άμαξα του μικρού νάνου και βούτηξαν στη θάλασσα. Κατάφεραν να βρουν το παλάτι αλλά είχε για φύλακες δύο μεγάλους κροκόδειλους. Οι κροκόδειλοι τους είπαν ότι για να μπουν μέσα έπρεπε να λύσουν ένα αίνιγμα. Το αίνιγμα αυτό ήταν: «Σαν κοιμάσαι αυτό ξυπνάει και τη νύχτα όλη γυρνάει, σαν βγει ο ήλιος αυτό κάνει, μοναχό του νάνι-νάνι.» Ο πειρατής σκεφτόταν, σκεφτόταν αλλά δεν μπορούσε να το λύσει. Ο  νάνος όμως, που ήταν πολύ σοφός και μορφωμένος, βρήκε ότι  η λέξη που έψαχναν ήταν το «φεγγάρι».

Οι κροκόδειλοι άφησαν τον πειρατή και το νάνο να περάσουν και να συναντήσουν το θεό Ποσειδώνα. Αυτός για να τους ανταμείψει για τη σοφία τους, τους έδωσε το βαρέλι με το μεγάλο διαμάντι.

Ο πειρατής και ο νάνος μοίρασαν το διαμάντι που τους έδωσε ο βασιλιάς και από τότε ζούσαν αγαπημένοι και πάντα ο ένας βοηθούσε τον άλλο για να καταφέρουν κάτι.

 

 

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης -  Νοέμβριος 2008 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.