Η ιστορία του σχολείου μας

Παλαιό Κτίριο

 Νέο Κτίριο

 

Το Σχολείο μας ιδρύθηκε το έτος 1989 με το υπ? αριθμόν 451/89 Π.Δ. με την επωνυμία 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο 3ο Κισάμου.

 

Άρχισε να λειτουργεί από το σχολικό έτος 1989-90 ως 6/θέσιο και στεγαζόταν σ? ένα διώροφο μισθωμένο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, στο οποίο παλαιότερα λειτουργούσε κατώτερη επαγγελματική σχολή.

 

Αποτελούνταν από 6 μικρές αίθουσες διδασκαλίας και ένα γραφείο εκπαιδευτικών συνολικής επιφάνειας 300 περίπου τ. μ., που εξυπηρετούσε στοιχειωδώς τις διδακτηριακές ανάγκες του σχολείου.

 

Το 1990 προήχθη και λειτούργησε ως 6/θέσιο.

 

Το 2001 μεταστεγάστηκε σ? ένα καινούριο, άνετο και όμορφο διδακτήριο, χτισμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης μας, πάνω σ? ένα λοφώδες ύψωμα, στο μέσο μιας αναπτυσσόμενης περιοχής, με την ονομασία «Πύργος». Μπροστά του απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του κόλπου της Κισάμου.

 

Είναι διώροφο και περιλαμβάνει οχτώ αίθουσες διδασκαλίας για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου, δύο αίθουσες για τη λειτουργία του 3ου Νηπιαγωγείο Κισάμου, αίθουσα βιβλιοθήκης, γραφεία εκπαιδευτικών, γυμναστήριο ? αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα συνεδρίων, προβολών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλους βοηθητικούς χώρους.

 

Το 2009 προήχθη και λειτουργεί έως και σήμερα ως 8/θέσιο.

 

Στο ίδιο κτίριο στεγάζόταν το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και το ΓραφείοΣχολικούΣυμβούλου 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χανίων.

 

Σήμερα στεγάζεται μόνο το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χανίων και οι χώροι του 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξυπηρετούν τις ανάγκες του Ολοήμερου τμήματος.

 

 

        

    

 

  

                            

 

Αίθουσα Πληροφορικής-Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης

Το σχολείο μας διαθέτει μια αίθουσα 40 τ.μ. διαμορφωμένη κατάλληλα για την χρήση πολυμέσων, το εργαστήριο πληροφορικής. Ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές κάθε τάξης, παρέχοντας την δυνατότητα στις-στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να υποστηρίξουν τη διδασκαλία τους με έναν ικανοποιητικό αριθμό εποπτικών μέσων και να αντλήσουν πληροφορίες από το διαδίκτυο. Το σχολικό έτος 2001-2002 το ΥΠ.Ε.Π.Θ., στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την "Κοινωνία της Πληροφορίας" και της Πρόσκλησης 5 που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισής του, χρηματοδότησε δίκτυο 7 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 1 εκτυπωτή, βιντεοπροβολέα υψηλής ανάλυσης, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Έπειτα από την "εμπειρία" αρκετών ετών (2007-σήμερα) που αποκτήθηκε στο πρόγραμμα "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, προμηθευτήκαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνούμε με άλλα σχολεία της χώρας μας.

  

 

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί την σχολική χρονιά 2001-02. Την αρχική οργάνωση, εμπλουτισμό και λειτουργία ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Ψαράκης Ιωάννης, διευθυντής του Σχολείου και Στρατάκη Αικατερίνη. Την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της, η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε μικρή αίθουσα του διδακτηρίου. Η δανειστική βιβλιοθήκη μεταφέρθηκε το σχολικό έτος 2007-2008 σε άλλη αίθουσα του σχολείου για να είναι περισσότερο πρακτική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα η δανειστική βιβλιοθήκη διαθέτει αρκετούς τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών και εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μπορούν να δανείζονται βιβλία καθημερινά κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται στην βιβλιοθήκη μόνα τους ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ: Μαθήτριες-μαθητές Α'-Β' τάξεων

ΤΡΙΤΗ: Μαθήτριες-μαθητές Γ' τάξης

ΤΕΤΑΡΤΗ: Μαθήτριες-μαθητές Δ' τάξης

ΠΕΜΠΤΗ: Μαθήτριες-μαθητές Ε' τάξης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μαθήτριες-μαθητές ΣΤ' τάξης

Στην αίθουσα της δανειστικής βιβλιοθήκης παρευρίσκονται δυο μαθητές ή μαθήτριες εναλλάξ της ΣΤ' τάξης που βοηθούν την υπεύθυνη εκπαιδευτικό στους δανεισμούς των βιβλίων.

Τα σχέδιά μας

Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε τους τίτλους της Δανειστικής Βιβλιοθήκης τα επόμενα χρόνια. Σκοπεύουμε να την εμπλουτίσουμε με κατάλληλα βιβλία της σύγχρονης εκπαιδευτικής βιβλιογραφίας ώστε να χρησιμοποιείται και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Συγκεντρώνουμε όλα τα παλαιότερα σχολικά βιβλία, τα οποία ως γνωστόν έχουν αντικατασταθεί, δημιουργώντας ένα αρχείο βιβλίων Δημοτικού Σχολείου.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.